Primăria Stînceni

Bine aţi venit pe site-ul Primăriei comunei Stînceni


Localitatea Stînceni este atestată documentar din anul 1848 în Dicţionarul localităţilor din Transilvania la pag.367, şi în harta de campanie a Revoluţiei din Transilvania de la anul 1848. Şcoala din Stînceni este amintită din anul 1880 ca fiind primul local de şcoală de pe Valea Mureşului care a acordat diplome de absolvire.
 
Satul Ciobotani, care a aparţinut până în anul 1952 de judeţul Harghita- Topliţa, este amintit în scrierile lui Mihail Eminescu, care în anul 1875, călătorind cu o trupă de teatru ambulant, a poposit aici.
 
Satul Meştera este atestat documentar pentru prima dată în anul 1824 cu denumirea de „Mesterhaz-Meisterhausen" (Arhivele Statului Cluj-Napoca). A fost menţionat şi în anul 1854. Biserica veche, din lemn, din acest sat a fost strămutată la Mănăstirea Sfântu Ilie din Topliţa, în anul 1847.

Stimaţi concetăţeni

În prag de sărbători, cu pacea, lumina şi căldura în suflet, vă doresc să aveţi parte de zile minunate, de un Moş Crăciun darnic şi bun, să vă bucuraţi şi să aşteptaţi anul ce vine. Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese.


Crăciun fericit şi La mulţi ani!

 

Primar
Ciobotă Dinu